Home » Srbija » Premijerka ne komentariše Folksvagen: Suviše je važno!

Premijerka ne komentariše Folksvagen: Suviše je važno!

Srpska premijerka Ana Brnabić kaže da nema komentar na “govorkanja” o dolasku nemačkog automobilskog giganta Folksvagena u Srbiju, ali da država radi sve što može kako bi se napravilo što bolje poslovno okruženje za dolazak takvih firmi.

IlustracijaFoto: Mondo/Stefan Stojanović Ilustracija

“Što se tiče samog Folksvagena tu, naravno, nemam komentar. To je previše važna investicija, da bi se o tome govorilo u medijima. Dakle, mi se bavimo našom ekonomskom politikom i strukturnim reformama”, kazala je ona za Radio-televiziju Srbije povodom navoda u medijima da Folksvagen odlučuje da novu fabriku gradi ili u Srbiji ili u Bugarskoj.

Ona je kazala da se nada da će u budućnosti u Srbiji biti sve više svetskih kompanija.

“To smo videli naročito poslednjih par godina i sa kompanijama kao što je Cumtobelom, Kontinentalom, Centrom za istraživanje i razvoj i NCR-om”, kazala je Ana Brnabić.

Premijerka se slaže sa kritičarima da rast ekonomije mora da bude mnogo “robusniji, brži i jači”, ali napominje da je prethodnih godina “Srbija prošla kroz izuzetno teške i nepopularne mere fiskalne konsolidacije”, kojima se “danas vide rezultati u ekonomskoj stabilnosti, povećanju plata i penzija”.

“Mislim da smo na pravom putu, ali i kada smo imali nepopularne teške mere fiskalne konsolidacije, mi smo imali i dalje mali rast. Mali rast, ali rast. To je teško postići”, kazala je ona.

Ana Brnabić je kazala da, ako se nastavi ovako, veruje da će u budućnosti biti mnogo bolje, pre svega, jer se kroz obrazovanje investira u budućnost.

Izvor: MONDO Vesti