Premijerka o N1: Napravili ste fejk njuz, i vi to znate – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Premijerka o N1: Napravili ste fejk njuz, i vi to znate

Premijerka o N1: Napravili ste fejk njuz, i vi to znate

Ana Brnabićeva je novinaru N1 televizije koji je tražio od nje objašnjenje zašto je rekla da je N1 u političkoj kampanji i zašto se kao predsednica vlade uopšte uključuje u jedan komercijalni spor odgovorila “Vi ( N1) ste napravili potpuno lažnu vest, fejk njuz, da je neko zabranio emitovanje N1 zbog cenzure. I vi znate da to nije tačno”.

“Umešala sam se tek kada je počela politička kampanja”, uzvratila je Brnabićeva.

Premijerka je objasnila da je, kada je počeo poslovni spor između “Telekoma” i “Junajted grupe”, bila na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i da nije imala nameru da se meša.

Ali je, ističe premijerka, N1 televizija potom od poslovnog spora dve kompanije napravila pitanje slobode medija i javnog interesa, iako niko iz vlasti, niti “Telekoma” nije isključio N1.

“‘Telekom’ je molio da dok traje taj razgovor oko ugovora da se nastavi emitovanje uz plaćanje, kao i do tada da bi se svi kanali i dalje emitovali uključujući N1”, naglasila je Brnabićeva.

Istakla je i da taj spor nema nikakve veze sa N1, nego sa veoma gledanim sportskim kanalima.

“Smatram da građani treba da gledaju N1 i apelujem na ‘Junajted grupu’ da pusti da se emituje N1”, zaključila je premijerka.

Izvor: rts.rs