Home » Sport » Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne…

Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne…

/Od novinara MONDA iz Antalije/

Raspoložen je bio Zvezdan Terzić za razgovor sa novinarima u Antaliji posle pobede nad Ludogorecom (3:1), a među brojnim temama ispričao je i jednu anegdotu.

Reč je o odgovoru predsednika Napolija, Aurelija De Laurentisa, na pitanje “hoće li prodati Kalidua Kulibalija”.

“Zašto bismo ga prodali?”, uzvratio je De Laurentis pitanjem.

“Pa vidim da imate ponudu 75.000.000 evra”, pojasnio je Terzić, a onda dobio detaljno objašnjenje…

“Pa šta? Mi ne prodajemo naše igrače kada dobijemo dobru ponudu, jer mi ne živimo od transfera igrača. Mi imamo budžet od oko 220.000 miliona evra i punimo ga od televizijskih prava, prodaje ulaznica i sponzora. Nemamo potrebu da prodajemo igrače. Prodajemo samo kada osetimo da su nezadovoljni, kada ne dolaze više srećni na treninge, kada su njihove porodice nezadovoljne životom u Napulju i kada je jasno da žele iskorak u karijeri. Tada moramo da ih prodamo i zato smo prodali Gonzala Iguaina (u Juventus za 93.000.000, prim.aut), a ne zato što su nam bile potrebne pare. Ceo taj iznos smo potrošili i reinvestirali u neke druge igrače”, ispričao je predsednik Napolitanaca generalnom direktoru crveno-belih tokom jednog od susreta u mečevima koje su Zvezda i Napoli igrali u grupi Lige šampiona. 

Potom je Terzić uporedio tu sitaciju sa stanjem Crvene zvezde. 

“Nama je potrebno 25.000.000 evra da bismo bili konkurentni i ispunili zahteve armije Zvezdinih navijača, a imamo obezbeđeno 5.000.000. Klubovi u Evropi 60% svojih budžeta pune od TV prava, a mi nemamo ikakve pare od TV prava. Znači mi 60% našeg budžeta moramo da tražimo alternativnim rešenjima. Ali šta je – tu je, verovatno da dovedete u Crvenu zvezdu direktora Bajerna ili Mančester junajteda, on bi pobegao treći dan. Kako može da pravi rezultat kad nema planiran budžet za narednu sezonu…”, istakao je Terzić nezavidnu finansijsku situaciju srpskog šampiona, ali i naglasio da je stanje danas drastično bolje nego pre skoro pet godina, kada je došao u klub.

Podsetimo, Napoli je tokom leta, kao i aktuelnog prelaznog roka, dobijao razne ponude za štopera iz Senegeala. Među najupornijima bio je Real Madrid, ali zasad – ništa od prodaje. 

Za razliku od Kulibalija, po informacijama iz Italije, kapiten Marek Hamšik napušta Napoli i seli se u Kinu… 

BONUS VIDEO:

(Napoli – Crvena zvezda 3:1)

Izvor: TV Arena sport/MONDO

(Crvena zvezda – Napoli 0:0, koreografija)  

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Izvor: Arena sport/MONDO

Izvor: MONDO Vesti