Prilika da kažete svoje o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Prilika da kažete svoje o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti

Prilika da kažete svoje o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti

 

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Kragujevcu je, nakon Beograda i Novog Sada, održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti. Rok za prijem predloga, mišljenja i sugestija o Nacrtu zakona je 5. jul, a u resornom Ministarstvu očekuju da će zakon ući u skupštinsku proceduru krajem ove godine.

Materija koju bi trebalo da reguliše Zakon o rodnoj ravnopravnosti od izuzetne je važnosti za Republiku Srbiju, istakla je dr Stana Božović državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dodala da to podrazumeva preuzimanje brige u preventivi i suzbijanju svake vrste diskriminacije i ostvarivanja ravnopravnosti i jednakosti, kao i zaštite ljudskih prava. Na posvećenost ovim ciljevima obavezuje nas Ustav Republike Srbije kao i različite međunarodne konvencije iz sfere zaštite ljudskih prava kojima smo kao država pristupili.

Rok za prijem predloga, mišljenja i sugestija o Nacrtu zakona je 5. jul, a u resornom Ministarstvu očekuju da će zakon ući u skupštinsku proceduru krajem ove godine.

 

Izvor: InfoKG

Arhive