Promocija knjige Dušana Miklje u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Promocija knjige Dušana Miklje u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“

Promocija knjige Dušana Miklje u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“

Pisac Dušan Miklja promovisaće roman „Pre nego što bude kasno“ u četvrtak 9. maja u 19 sati u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ u Aranđelovcu.

„Pre nego što bude kasno“ je geopolitički triler o korporacijskoj kontroli sveta. Glavni junak je njujorški novinar Hugo Volf, pred kojim se nalazi misterija zagonetke – ko će čuti pad drveta u pustoj šumi? Pokušavajući da otkrije njen smisao i motive pošiljaoca, Hugo Vulf prati tragove koje mu s nepoznate adrese dostavlja nekadašnji upravnik federalnog zatvora, danas preobraćenik savesti. Šta je to uznemiravalo njegovu savest i zašto se probudila posle skoro pola veka? Vulf nije jedini koji želi to da otkrije.

Praćen i proganjan, on prelazi put od lavirinta njujorških arhiva, preko holandskog sedišta Bilderbergove grupe, koja na tajnim sastancima okuplja najmoćnije ljude sveta, sve do poslednjih hrišćanskih oaza u Siriji, u kojima se još može čuti jezik Isusa Hrista. Označen kao meta, zaviseći na kraju samo od jedne žene iz srca sistema, u koji se boji da veruje, Vulf otkriva obrise čudovišnog mehanizma koji modeluje savremeni svet. Međutim, kad se iza tog otkrića pomoli i rešenje početne zagonetke, koje budi nadu, čak ni njegove metafizičke dimenzije i sudbinski značajne konsekvence neće ispuniti dubinu greške koju je počinio i veličinu gubitka koji će zbog toga nositi.