Promocija knjige Gorana Malbaše „Zatočenik tame“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Promocija knjige Gorana Malbaše „Zatočenik tame“

Promocija knjige Gorana Malbaše „Zatočenik tame“

 

U ponedeljak 16.jula od 20h u čitaonici Narodne biblioteke Sveti Sava održaće se promocija knjige Gorana Malbaše „Zatočenik tame“ u izdanju Književne omladine Srbije.

 

Porodica Arsenijević će, iznikla za vreme Prvog srpskog ustanka, u narednih dvesta godina dati neke od najistaknutijih predstavnika srpske elite. Oni svoj porodični uspon započinju zločinom – u naletu ljubomore i pohlepe, Vukan Arsenijević Crni ubija Arsena Sankovića.
Kasnije dolazi do raspada Jugoslavije i teških iskušenja za Arsenijeviće, Najmlađi naslednik Andrej je najbolji od svojih predaka, ali nosi u sebi i predački greh. Našavši se u sred rata on ubija neprijateljskog vojnika i budi zlo iz prošlosti čime pokreće lavinu strašnih događaja. Lični sukob s kriminalcem odvodi ga u svet podzemlja, a da bi izašao iz tog sveta Andrej mora ponovo da ubije. On to čini, ali se tu ne zaustavlja…
Svakim novim ubistvom Andrej oseća kako mu se to dopada. Đavolski aspekt njegove ličnosti sve više dominira, pa on počinje da ubija i kada kriminalac to ne traži od njega. Raspet između greha predaka i savesti, on počinje da naslućuje igru zla koja se vekovima poigrava porodicama Sanković i Arsenijević, čineći ih naizmenično žrtvama i zločincima. On shvata da zlo može da se pobedi samo iskrenim pokajanjem i oproštajem. No, da li će imati snage da oprosti smrt, izdaju i prevaru roditelja?