Home » Sport » Pronađena olupina aviona u kom je bio Sala

Pronađena olupina aviona u kom je bio Sala

Emilijano Sala i pilot koji je upravljao letelicom “Piper Malibu” vode se kao nestali od 21. januara kada je avion pao u Lamanš na letu Kardif – Nant.

Tri dana kasnije zvanična potraga za njima je obustavljena, da bi ove nedelje bila otpočeta podvodna uz pomoć ronilaca, uz privatni brod sa sonarom, a čitava potraga finansirana je novcem koji je Salina porodica skupila.

Dejvid Mirens, čovek koji je odgovoran za ovu akciju, potvrdio je večeras da je pronađena olupina aviona, dok nestali putnici još uvek nisu.

Porodice pilota fudbalera Emilijana Sale i pilota Dejvida Ibotsona policija je obavestila o razvoju događaja, a u toku sutrašnjeg dana očekuje se i zvanično saopštenje koje će sadržati više detalja o samoj istrazi.

Pojedini mediji preneli su i da su tela Sale i Ibotsona pronađena u blizinu olupine, ali još uvek nema zvanične potvrde te verzije priče.

Ovo su prvi tragovi nestalog aviona pronađeni 30. januara u Francuskoj.Foto: Beta/AP/Josette Bernard Ovo su prvi tragovi nestalog aviona pronađeni 30. januara u Francuskoj.


Trenutno se samo pretpostavlja da nisu preživeli.

Podsetimo, argentinski napadač je briljirao ove sezone u dresu Nanta (14 golova) što ga je preporučilo Kardifu kome je bio neophodan golgeter koji će im doneti opstanak, ali ubrzo nakon što je transfer vredan 17 miliona evra dogovoren – Sala je nestao.

Argentinac je po potpisu ugovora želeo da iz Kardifa stigne u Nant gde je trebalo da se oprosti od saigrača, ali nažalost letelica je završila u Lamanšu.

Sve vesti o potrazi za nestalim fudbalerom Emilijanom Salom na MONDU:

PAO AVION U KOM JE BIO FUDBALER EMILIJANO SALA

OBUSTAVLJENA POTRAGA, PORODICA MOLI DA SE NASTAVI

DA LI KARDIF I DALJE MORA DA PLATI ZA TRANSFER SALE?

KARDIF STOPIRAO ISPLATU NOVCA ZA TRANSFER SALE

VELIKI GEST ARSENALA: EMILIJANO SALA U PROTOKOLU ZA UTAKMICU

NAVIJAČI KARDIFA SE OPROSTILI OD EMILIJANA SALE

VAHA HALIHODŽIĆ I IGRAČI NANTA U SUZAMA ZBOG SALE

Izvor: MONDO Vesti