Prorežimski mediji crtaju mete novinarima KRIK-a povezivanjem sa Belivukom – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Prorežimski mediji crtaju mete novinarima KRIK-a povezivanjem sa Belivukom

Prorežimski mediji crtaju mete novinarima KRIK-a povezivanjem sa Belivukom

Prorežimski mediji u Srbiji objavili su navode da su novinari istraživačkog portala KRIK, koji dugo pišu o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, povezani sa njegovim klanom. Predsednik NUNS-a i brojni novinari ocenuju da je to direktno crtanje mete na čelo novinara tog istraživačkog portala i pozivaju nadležne institucije da reaguju i to zaustave.

Tabloid Alo na naslovnoj strani tvrdi da je „KRIK Belivukov privatni medij“, a u tekstu se navodi da je KRIK „služio sa jedne strane kao megafon kriminalnog klana Veljka Belivuka, a sa druge kao instrument policijskih funkcionera koji su prisluškivali i pratili predsednika Srbije i njegovu porodicu.“

Navode o povezanosti KRIK-a sa članovima klana Veljka Belivuka objavila je prorežimska nacionalna TV Pink.

Glavni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović na Tviteru je napisao da je to crtanje mete jer je grupa Veljka Belivuka u kriminlanom ratu.

NUNS: Ugrožena bezbednost novinara, tužilaštvo da reaguje

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić ocenio je da se ovakvim navodima prorežimskih medija skreće pažnja sa odgovornosti državnih funkcionera za delovanje klana Belivuka.

On je naveo da su „informacije Televizije Pink i režimskih tabloida o vezama istraživačkog portala KRIK i Belivuka besmislene konstrukcije“ i da „u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK“, prenosi Fonet.

Bodrožić naglašava kako je „veliki problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži“ i poručuje da je bezbednost „hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena“.

„Očekujem da se državna tužiteljka Zagorka Dolovac i postupajući tužilac u predmetu Mladen Nenadić pod hitno oglase i skinu nacrtanu metu sa novinarki i novinara KRIK, ali i upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“, poručio je predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Na Tviteru su KRIK-u podršku pružili i drugi novinari, poput urednice portala Insajder Brankice Stanković, koja zbog serijala o kriminlano-navijačkim grupama, godinama živi sa 24-časovnim policijskim obezbeđenjem.

KRIK se već dugo bavi temama organizovanog kriminala i ratom škaljarskog i kavačkog klana kome je navodno blizak Veljko Belivuk.

Izvor: Glas Amerike