Home » Srbija » Protesti u Mitrovici: Ne aneksiji, ne damo sever!

Protesti u Mitrovici: Ne aneksiji, ne damo sever!

Okupljenima se obratio Milan Ivanović, direktor KBC Kosovska Mitrovica i poručio da je ovo miran građanski protest zbog albanskog terora, taksi i pokušaja aneksije severne Mitrovice.

Kako kaže današnji miran protest je usmeren protiv nastojanja gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da vlada i severnim delom tog grada.

“Ovo je građanski protest, jedan od hiljadu koje smo održali zbog albanskog nasilja, tiranije, terora, ubistva Srba, a poslednjih nekoliko meseci zbog prištinskih taksi, a danas posebno zbog pokušaja aneksije severne Kosovske Mitrovice”, poručio je Ivanović, a prenosi RTS.

Najavio je nastavak borbe za odbranu osnovnih ljudskih prava.

kosovska mitrovica kosovoFoto: Tanjug/Filip Krainčanić

“Protesti u Kosovskoj Mitrovici su borba za život i zato ćemo nastaviti da se borimo protiv albanskog nasilja, hegemonije, pokušaja da nam se sva ta prava oduzmu, pokušaja da se institucije države Srbije oduzmu, da se etnički očiste i ovi prostori, protiv sve otvorenijih postupaka i najava o zauzimanju severne Mitrovice u kojoj žive Srbi. Nećemo im to dozvoliti i branićemo se svim legitimnim sredstvim. Nećemo dozvoliti otimanje naše teritorije”, istakao je Ivanović.

Izvor: MONDO Vesti