Home » Sport » PSŽ više ne veruje Bufonu, penzija već sada?

PSŽ više ne veruje Bufonu, penzija već sada?

Otišao je letos Đanluiđi Bufon u Pariz kako bi “produžio karijeru” i pokušao da osvoji Ligu šampiona, ali rukovodstvo i stručni štab mu više ne veruje…

Kako prenosi francuski “L'Ekip”, Pari sen Žermen neće iskoristiti opciju iz ugovora Bufona da se automatski obnovi i za narednu sezonu, tako da je sve izvesnije da će verovatno najbolji golman svih vremena na kraju ove takmičarske godine završiti karijeru.

U jednogodišnjem ugovoru koji je potpisao prošle sezone “opcionalna” druga godina bila je u zavisnosti od partija koje bude pružao, a Tomas Tuhel nije impresioniran.

Navodno, Nemac na klupi Parižana želi da “osveži” ekipu tokom ovog leta i da ukaže šansu Alfonsu Areoli, dok smatra da je Bufon jedan od krivaca za eliminaciju iz Lige šampiona, kada je pogrešio u porazu od Mančester junajteda.

Ovo sigurno nije situacija u kojoj je Bufon očekivao da će se pronaći, pa ćemo videti da li će već za dva meseca “prelomiti” i penzionisati se, ili će probati da dobije još neki ugovor.

Osim njega, Pariz će napustiti i Tijago Silva i Dani Alveš, a očekuju se brojna pojačanja.

Legendarni Bufon je u januaru proslavio 41. rođendan, a vredi napomenuti da je još davne 1995. godine debitovao za Parmu. Najveći deo karijere proveo je u Juventusu za koji je branio 17 godina, ali ga napustio letos pošto su želeli da pruže šansu Vojćehu Ščensnom.

Pogledajte golove i šanse sa utakmice Mančester junajted i PSŽ, koja bi mogla da bude i poslednja koju je Điđi Bufon odigrao u Ligi šampiona.

Izvor: MONDO/Arenasport

Izvor: MONDO Vesti