Home » Srbija » Putin odlikovao Vučića!?

Putin odlikovao Vučića!?

O najvećem priznanju za predsednika Srbije izveštavaju beogradski mediji. Poslednji Srbin koji je dobio orden Aleksandra Nevskog bio Nikola Pašić.

Putin, Vladimir PutinFoto: MONDO/Goran Sivački

Prvi čovek Ruske federacije Vladimir Putin doneo je ukaz da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje ordenom Svetog Aleksandra Nevskog.

Ovo najznačajnije priznanje posle skoro 100 godina ponovo se dodeljuje jednom Srbinu i to najbolje govori o odnosu ruskog lidera prema šefu naše države, pišu “Večernje novosti”.

Poslednji laureat bio je čuveni Nikola Pašić, a do sada su ovim vrednim priznanjem ovenčani: grof Sava Vladislavić Raguzinski, baron Petar Duka (srpski general u Habzburškoj vojsci, rodom iz Osjeka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, kralj Milan Obrenović, kralj Aleksandar Karađorđević (kao prestolonaslednik).

Putin odlikuje Bikovića! (VIDEO)

Još nije zvanično potvrđena ova informacija beogradskog lista.

Predsednik Srbije sastao se, inače, danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, posebno o konkretnim projektima ekonomske saradnje, ali i o poseti ruskog predsednika najavljenoj za januar.

Sagovornici su konstatovali da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da da značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije.

Dvojica sagovornika su dogovorila sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru.

Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Ruske Federacije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja predsednika Putina za našu zemlju, te tradicionalnog prijateljstva dve zemalje i bratstva dva naroda.

Predsednik Vučić je izrazio podršku predsedniku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

Izvor: MONDO Vesti