Home » Srbija » Putin opet dolazi u Srbiju, evo i kad!

Putin opet dolazi u Srbiju, evo i kad!

Aleksandar Vučić primio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti našu zemlju u januaru sledeće godine.

Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva.

Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka.

Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa Putinom.

Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti.

Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopšternju.

Izvor: MONDO Vesti