Putno osiguranje za sigurno putovanje – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Putno osiguranje za sigurno putovanje

Putno osiguranje za sigurno putovanje

 

Sezona letnjih putovanja tek počinje. Na početku sezone, tragičan slučaj žene iz Beočina koja je preminula u Hurgadi. Iz osiguravajućih kuća kažu da u tim situacijama, njihova obaveza je da snose deo troškova transporta tela, ali samo ukoliko je preminula osoba imala uplaćeno putno osiguranje. To nas je podstaklo da istražimo, da li naši sugrađani uplaćuju putno osiguranje i šta sve polisa pokriva.

Pronašli ste jeftinu ponudu za more, uplatili ste, vaše misli su već tamo. Međutim, to može na kraju da ispadne i tri puta skuplje nego što ste mislili, jer se troškovi uvećavaju ukoliko se u stranoj zemlji razbolite, ili vam se možda pokvari auto. Zato je pre prelaska granice, važno da se osigurate.

odmor putovanje praznici kofer koferi pakovanje put putovanje pixabay jpg

Ilustracija (pixabay.com)

Građanima su na raspolaganju različiti paketi putnog osiguranja. Osnovni paket podrazumeva pokriće medicinskih usluga poput hitnog transporta do odgovarajuće ustanove usled iznenadne bolesti ili povrede, bolničkog lečenja, lekova, usluga stomatologa. Ukoliko izaberete prošireni nivo pokrića, možete se osigurati i u slučaju da vam se pokvari auto ili da izgubite dokumentaciju.

„Građani nam se najčešće obraćaju sa sledećim problemima: Razne viroze, bilo stomačne, bilo visoka temperatura, padovi, okliznuća, uganuća, prelomi, ubod na morske ježeve takođe“, kažu u osiguranju.

Ukoliko dođe do bolesti ili povrede, savet je da osiguranik sačuva sve račune i lekarske izveštaje uz koje će mu troškovi biti refundirani. U slučaju hitne medicinske intervencije, osiguranik je dužan da pozove dežurni call centar osiguravajuće kuće, koji je dostupan 24 časa.

„Komunikacija se obavlja na srpskom i na engleskom, i onda od strane operatera budu upućeni do najbrže lekarske ordinacije, i mi direktno pokrivamo sve troškove lečenja“, kažu u osiguravajućoj kući.

Osiguravajuće kuće vam često neće refundirati troškove ako je do pogoršanja zdravstvenog stanja došlo zbog hronične bolesti koju niste prijavili ili na primer usled bavljenja ektremnim sportovima. Zato je najvažniji savet da posetite sajtove nekoliko osiguravajućih kuća i da se dobro informišete o tome šta polise pokrivaju, a šta ne.

Izvor: RTV