Rad maloprodaja u izmenjenom terminu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Rad maloprodaja u izmenjenom terminu

Rad maloprodaja u izmenjenom terminu

Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19.

Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do utorka u 5 časova ujutru.

Ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:

Petak 17.04. za građane starije od 65 godina od 04:00 do 07:00, a za ostale građane od 08:00 do 16:00 časova.

spisak prodavnica koje rade u periodu od 04:00 do 07:00 časova :

Sutra ujutru radi prodavnica „TP Kiikii“ u MZ Banja, kao apoteka „Viva Pharm – Viva Arandjelovac“ u ulici Knjaza Miloša 230/5.

Subota 18.04, nedelja 19.04. i ponedeljak 20.04. su neradni dani.

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Ova preporuka stupa na snagu odmah.

Ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, bez obzira na zabranu kretanja, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Apeluje se na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.