Radile lisice zbog ucene za donaciju KC Niš – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Radile lisice zbog ucene za donaciju KC Niš

Radile lisice zbog ucene za donaciju KC Niš

Policija i Bezbednosno-informativna agencija, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Uhapšeni su: M.N. (1964) zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (1969) odgovorno lice u špediterskoj kući BRW Cars Niš, zatim N.N. (1976) odgovorno lice u Herbafarmu i D.M. (1986) odgovorno lice preduzeća Labor farm, kao i D.K. (1968) zaposlen u preduzeću Trace Serbia.

Iz MUP-a je saopšteno da se sumnja da su oni u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije “28 jun”, kako bi osumnjičeni M.N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B.M. i D.K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela novca od 17.000 evra.

Izvor: Tanjug/MUP

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: MONDO Vesti