Radovan Milojević – EY Preduzetnik godine u Srbiji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Radovan Milojević – EY Preduzetnik godine u Srbiji

Radovan Milojević – EY Preduzetnik godine u Srbiji

 

U Kristalnoj dvorani hotela „Hajat“, 22. februara 2018. godine, proglašen je šesti po redu EY Preduzetnik godine. Prestižna nagrada koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) ove godine, pala je u ruke gospodina Radovana Milojevića, vlasnika kompanije Stublina, a nagradu su mu uručili predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija Darko Budeči Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, priznanja su uručena Milisavu Novičiću, vlasniku kompanije Unipromet u potkategoriji EY „Brzorastući Preduzetnik godine“ i Miroslavu Kovačeviću koji stoji ispred porodične kompanije Vinarija Kovačević u potkategoriji EY „Inovativni Preduzetnik godine“.

 

– Prilika da stanem ispred uspeha svoje kompanije i budem proglašen EY Preduzetnikom godine je sama po sebi laskava titula o kojoj nismo mogli ni da sanjamo – izjavio je Radovan Milović, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Kompaniju Stublina d.o.o. osnovao je gospodin Radovan Milojević 1993. godine, a danas je u rad kompanije aktivno uključena i druga generacija porodice Milojević. Stublina se uspešno bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom proizvodnom asortimanu Stublina ima preko 800 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta, u šta spadaju proizvodi velikih serija pogonskih ručica i kvaka, spojnica, brava, prihvatnih ploča, zasuna, okretnih i okretno-nagibnih okova, cilindara, kao i univerzalnih zatvarača vrata, kod nas poznatiji pod brendom „Diplomat“.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 22. februara u Kristalnoj dvorani hotela „Hajat Ridžensi“ u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije „Buck“, prvi nosilac nagrade EY Preduzetnik 2012. godine i predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

– U proteklih šest godina koliko ovaj program postoji u našoj zemlji, kompanija EY imala je priliku da se upozna sa čak 165 preduzetnika koji su se do sada takmičili za našu nagradu. Konstantan rast broja kandidata za nagradu koju dodeljujemo, iz godine u godinu, potvrđuje da u Srbiji postoji veliki preduzetnički potencijal, kao i to da dobre ideje u kombinaciji sa vrednim radom mogu dovesti do uspeha. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta – izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja sa glavnim fokusom na sektor MSP više od 15 godina posluje na srpskom tržištu.

– Za ProCredit banku kao jednu od vodećih banaka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća je učešće u ovakvim projektima još jedan način da doprinesemo unapređenju i ohrabrimo preduzetništvo u našoj zemlji. Ovogodišnji konkurs EY Preduzetnik godine predstavio je rekordni broj odličnih preduzeća, ali i svima nama predstavio njihova pozitivna iskustva, kao i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Ovaj konkurs je prilika da se svi zajedno još jednom upoznamo sa pozitivnim primerima, kao i da uvidimo probleme na kojima svi zajedno treba da radimo kako bi se preduzetništvo u našoj zemlji razvijalo, ali i kako bi mi iz bankarskog sektora bili u prilici da mala i srednja preduzeća podržimo na pravi način – objasnila je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik izvršnog odbora ProCredit banke.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2017, Radovan Milojević, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Živojin Bolbotinović – Tekijanka; Milan Lončarević – Jasmil; Petar Obradović – Papir Print; Mina Rakićević – Delikos; Bojan Stupar i Igor Vujović Nađ – Fly Fly Travel.

Pored generalnog sponzora, ProCredit banke, program EY Preduzetnik godine tradicionalno je podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

 

Izvor: Blic