Radovi okončani, počinje sa radom najmodernija poliklinika u Opštoj bolnici – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Radovi okončani, počinje sa radom najmodernija poliklinika u Opštoj bolnici

Radovi okončani, počinje sa radom najmodernija poliklinika u Opštoj bolnici

 

Radovi na polikliničkom odeljenju Opšte bolnice su okončani, a za sredu, 19. septembar zakazano je svečano otvaranje uz prisustvo najviših državnih zvaničnika. Vrednost projekta je veća od 800 hiljada evra.

Ono što su građani Aranđelovca decenijama čekali uskoro će postati realnost. Postavljeni su najmoderniji dijagnostički aparati, skener je skoro potpuno montiran i uskoro će biti stavljen u funkciju, a vrednost opreme koja je dobijena za čitav niz ordinacija iznosi oko 36 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova na objektu je dodatnih 60 miliona dinara što ovaj projekat čini jednim od najvrednijih u proteklih 50 godina kada je zdravstveni sektor u pitanju.

Sredstva su obezbeđena od strane Ministarstva zdravlja, lokalne samouprave i privrednika.

U toku su završni pregovori sa predstavnicima Vlade i očekuje se da budu odobrena sredstva u visini od nekoliko miliona evra za početak poptune rekonstrukcije čitave Opšte bolnice. Ukoliko se taj projekat realizuje Aranđelovac će dobiti najbolji zdravstveni centar u Srbiji, što je od izuzetne važnosti ako se ima u vidu da pacijenti na lečenje dolaze iz nekoliko susednih gradova.

Od sledeće nedelje, kada zvanično započne sa radom, poliklinika sa komfornim prostorom i najsavremenijom opremom pružiće pacijentima uslove za dijagnostiku i lečenje kao u najrazvijenijim evropskim državama.

Predsednik opštine Bojan Radović i zamenik Miladin Jakovljević obišli su danas poliklinički deo, razgovarali sa rukovodstvom Opšte bolnice, koje ne krije zadovoljstvo obavljenim poslom i kvalitetom aparata i instrumenata za koje kažu da će u velikoj meri olakšati rad doktorima i medicinskim službenicima.

Arhive