Raste broj pregleda u kovid ambulantama – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Raste broj pregleda u kovid ambulantama

Raste broj pregleda u kovid ambulantama

Foto: Pixabay

Epidemijski brojevi upozoravaju – koronavirus je, prema poslednjem preseku potvrđen kod još 2.800 osoba od 11.363 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminuo je 21 pacijent.

Na bolničkom lečenju nalazi se 1.479 pacijenata, od kojih je 108 na respiratoru.

Crvene zone su sve punije. Trostruko je više pacijenata nego pre samo mesec dana.

Raste i broj pregleda u kovid ambulantama širom Srbije, a među zaraženima sve više ima i dece.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, juče do 20 sati na području Šumadijskog okruga PCR metodom i antigenskim testovima uzorkovana je 761 osoba. Od tog broja na virus kovida-19 pozitivno je njih 209.

Najviše novoobolelih je u Kragujevcu 138, Aranđelovcu 34, Kniću 12, Topoli 10, Batočini devet i šetoro u Rači. U opštini Lapovo juče nije bilo  novih kovid pacijenata.

Broj hospitalizovanih pacijenta ne lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevcu trenutno je 116 a devetoro njih je na respratorima.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler rekao je da vakcinu treba da prime svi koji su ugroženi. Glavna žarišta, odnosno mesta gde se širi virus su prepune sportske sale bez ikakvih epidemioloških mera, kao i velika veselja.

Posle više od dva i po meseca raspusta većina đaka u Srbiji vratila se u školske klupe, u trenutku kada je sve više zaraženih koronavirusom, a raste i broj mladih ljudi koji su se zarazili.