Rekordan broj novozaraženih u danu, čak 1328, preminulo 5 – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Rekordan broj novozaraženih u danu, čak 1328, preminulo 5

Rekordan broj novozaraženih u danu, čak 1328, preminulo 5

Foto: Pixabay

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji, prema poslednjem preseku, iznosi 1.328. Testirano je 9.690, a preminulo pet osoba. Na respiratoru je 39 pacijenata, hospitalizovano 210.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da za sada u Srbiji, i pored sve većeg broja zaraženih koronavirusom, neće biti uvedene nove, rigorozne epidemiološke mere, ali da će biti stroga kontrola poštovanja onih koje su već na snazi.

Vučić je najavio da će, kao zahvalnost medicinskim radnicima, do kraja godine biti isplaćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći.

 

Prema poslednjim informacijama iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje od 366 obrađenih uzoraka uzetih na području Šumadijskog okruga i obrađenih juče do 15 časova u laboratoriji “Kraguj” registrovana su 82 pozitivna pacijenta i to 52 iz Kragujevca, 15 iz Aranđelovca, 9 iz Rače, tri iz Topole, po jedan iz Knića, Lapova i Prijepolja.

U ovdašnjem Kliničkom centru, prema podacima hospitalizovana su 43 pacijenta kod kojih je registrovan Korona virus, a petoro je na respiratoru.