Rekordan broj zaraženih u Kragujevcu čak 99 novih slučajeva, u Aranđelovcu 6 novozaraženih – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Rekordan broj zaraženih u Kragujevcu čak 99 novih slučajeva, u Aranđelovcu 6 novozaraženih

Rekordan broj zaraženih u Kragujevcu čak 99 novih slučajeva, u Aranđelovcu 6 novozaraženih

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 99 novih slučajeva zaraze Korona virusom, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac. To je rekordan broj registrovanih slučajeva u jednom danu u našem gradu, a od početka epidemije zaraženo je ukupno 564 ljudi.

Prema poslednjim rezultatima ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje, od 296 uzoraka koji su do ponoći analizirani registrovano je 126 pozitivnih pacijenata, tačnije, 99 iz Kragujevca, devet iz Knića, šest iz Aranđelovca, po dva iz Batočine, Novog Pazara i Tutina i po jedan iz Lapova, Vrnjačke Banje, Beograda, Svilajnca, Užica i Kruševca.

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu je ukupno uzorkovano 10.416 osoba, a zaraženo je 698 pacijenata. Od tog broja, 564 pacijenta iz Kragujevca, 45 iz Aranđelovca, 36 iz Knića, 22 iz Rače, 14 iz Topole, 13 iz Batočine i četiri iz Lapova.

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je trenutno 839 osoba, od kojih je 669 u Kragujevcu.