Rekordan porast broja obolelih od Kovida 19 na američkom Srednjem zapadu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Rekordan porast broja obolelih od Kovida 19 na američkom Srednjem zapadu

Rekordan porast broja obolelih od Kovida 19 na američkom Srednjem zapadu

Četiri američke države sa područja Srednjeg zapada prijavile su u subotu rekordno dnevno povećanje broja obolelih od koronavirusa.

U Minesoti je registrovano 1.418, Montani 343, Južnoj Dakoti 579 i Viskonsinu 2.902 nova slučaja Kovida 19.

Na teritoriji Sjedinjenih Država u petak je prijavljeno 58.461 novih slučajeva – što predstavlja najveći jednodnevni porast od 7. avgusta. Američki dnevni prosek u poslednjih nedelju dana iznosio je 46.000 novih infekcija koronavirusom.

Porast broja novoobolelih dovodi se i u vezu sa intenzivnijim testiranjem. U poslednjih nedelju dana širom SAD-a više od milion ljudi testirano je na koronavirus.

Međutim, na području Srednjeg zapada povećan je i broj hospitalizacija – na šta ne utiče broj testiranih.

U državi Viskonsin broj pacijenata prebačenih na bolničko lečenje u petak iznosio je 543. Prethodne sedmice bilo ih je za 200 manje – odnosno 342.

Država Viskonsin beleži gotovo eksponencijalni rast broja slučajeva koronavirusa u zemlji“, izjaivo je guverner Toni Evers u videu snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Mizuri, Nebraska, Severna Dakota i Vajoming takođe beleže rekordni porast pacijenata smeštenih na bolničko lečenje tokom prethodne nedelje.

Povećan broj novoobolelih zabeležen je i na severoistoku SAD-a – ranim epicentrima Njujorku i Nju Džersiju.

Više od 1000 građana testirano je na pozitivno na Kovid 19 u Njujorku – saopštio je guverner te države Endrju Kuomo.

Prema podacima vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins u Sjedinjenim Državama je od koronavirusa obolelo više od sedam miliona građana. Od posledica te bolesti preminulo je više od 200.000 ljudi.

Izvor: Glas Amerike