Home » Sport » RUKOMET: Novi “orlovi” kreću u misiju EP 2020

RUKOMET: Novi “orlovi” kreću u misiju EP 2020

Rukometna reprezentacija Srbije večeras započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U Zrenjaninu podmađena selekcija na čelu sa novim selektorom Nenadom Peruničićem dočekuje Belgiju.

“Orlovi” u novom sastavu žele da novi ciklus započnu pobedu.

“Ovo je nova ekipa sa novim selektorom, željna dokazivanja, s obzirom na to da je reč o mladim momcima. Problem želje sigurno neće postojati. Moramo dati svoj maksimum protiv Belgijanaca. Videli smo ih kako igraju, forsiraju igru bez golmana, sedam na šest. Uvežavali smo već odbranu na taj sistem i to izgleda korektno. Spremamo se, dogovoramo u tom smeru. Ne bi trebalo da imamo problema kada je u pitanju pobeda”, poručio je desno krilo Darko Đukić.

Srbiju posle večerašnjeg duela sa Belgijom, očekuje i meč sa Švajcarskom u Cugu, u nedelju.

“Velika je čast biti u reprezentaciji i drago mi je da je veliko broj igrača iz generacije 1992 i 1994 dobio šansu kod selektora Peruničića. Belgiju ne smemo da potcenimo. Rukomet se razvija, igraju i oni, kao i ceo svet danas. Moramo odigrati maksimalno, pobediti i ostaviti dobar utisak. Ne smemo se opustiti, bez obzira što se na papiru očekuje lakši meč od onog koji nas očekuje u Švajcarskoj. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzdanja pred duele sa Hrvatima narednog proleća”, poručio je debitant Lazar Kukić.

Novi selektor Nenad Peruničić neće moći da računa na sve igrače koje je pozvao za prve kvalifikacione duele. Umesto Mladena Krsmančića u Zrenjanin je stigao levi bek niškog Železničara Stevan Sretenović, a na mečevima protiv Belgije i Švajvcarske neće moći da pomogne ni povređeni desni bek rumunske Konstance, Nikola Crnoglavac.

Srbija nastupa u kvalifikacionoj grupi 2 zajedno sa elekcijama Belgije, Švajcarske i Hrvatske.

Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će prvi put biti odigrano u tri zemlje – Norveškoj, Švedskoj i Austriji, izboriće po dve najbolje ekipe iz ukupno osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Kvalifikacije će biti završene 16. juna 2019, a direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020 obezbedile su Švedska, Austrija i Norveška, i aktuelni evropski šampion Španija, koji neće nastupati u kvalifikacijama.

Meč Srbija – Belgija igra se večeras od 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Izvor: MONDO Vesti