Sakupljen novac za lečenje malog Nikole (3) – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Sakupljen novac za lečenje malog Nikole (3)

Sakupljen novac za lečenje malog Nikole (3)

 

Zahvaljujući brojnim humanitarcima i dobroj volji građana širom Srbije sakupljen je novac za lečenje malog Nikole N. Pavlovića (3) koji boluje od neuroblastoma i on bi uskoro trebalo da otputuje na lečenje u inostranstvo.

Naime, krajem septembra pojavili su se bolovi u stomaku i visoka temperatura, da bi detaljnim analizama utvrđeno da Nikola Pavlović boluje od neuroblastoma koji je u IV stadijumu. Roditelji su odmah krenuli u potragu za najboljim klinikama gde bi mogao da bude operisan i da nastavi srećno detinjstvo. Međutim, lekari su bili jasni – za operaciju i dalji tok lečenja potrebno je 280.000 evra. Oni taj novac nisu imali.

 

 

Zato su organizovane humanitarne akcije širom rodnog grada malog Hrabriše, kako su ga nazvali na Fejsbuku, a ubrzo je pomoć počela da se prikuplja i preko Fondacije „Budi human“. Ljudi velikog srca iz cele Srbije su slali 559 na 3030. Sat je otkucavao, novac je trebalo prikupiti do kraja godine. I Srbija je uspela!

– Prikupljen je novac potreban za lečenje bez dodatnih troškova. Još nisu naplaćene sve SMS poruke, tako da ne znamo tačnu cifru na računu, ali svakako znamo da je prvi, važan, veliki korak učinjen. Nidža će moći da ide na lečenje. Ogroman teret nam je pao sa srca. Hvala svim ljudima koji su pomogli. Ne mogu da opišem sreću – priča Nikolin otac Nenad Pavlović.

Mali Nikola se trenutno, kaže, nalazi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj i uskoro bi trebalo da ode put Đenove, a kasnije i u druge klinike gde će se sprovesti imunoterapija.

 

– Nikola je sada na šestom ciklusu hemioterapije. Za sada sve dobro podnosi. Još ne znamo gde će ići nakon operacije, nemamo konkretan plan. Čekamo odgovore klinika. Tražimo najbolje za svoje dete – priča otac.

Podsetimo, roditelji Nikole Pavlovića u oktobru su saznali da njihov sin boluje od najteže dečje bolesti – neuroblastoma. Radi se o malignom tumoru koji nastaje od nezrelih nervnih ćelija. U Nikolinom slučaju, neuroblastom je, prema Nenadovoj priči, zahvatio oko 70 odsto koštane srži, ali i deo kičme. Zato je potrebno da se što pre uradi veoma komplikovana, ozbiljna operacija, koja se ne izvodi u Srbiji zbog čega su počeli da traže klinike u inostranstvu.

Kako možete da pomognete?

Pored prikupljenog mališanu je potreban novac za dodatne troškove lečenja za koje se sada ne može sa sigurnošću znati koliko iznose. Malom Nikoli možete da pomognete tako što ćete upisati 559 i poslati SMS na 3030, ali u uplatom sredstava na dinarski i devizni žiro-račun.

 

 

Izvor: Blic / Foto: Privatna arhiva

Arhive