Savet za BDP: Raste izvoz, u drugom kvartalu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Savet za BDP: Raste izvoz, u drugom kvartalu

Savet za BDP: Raste izvoz, u drugom kvartalu

Pixabay

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda na kojoj je razmatrana dinamika realizacije najvažnijih projekata u različitim granama privrede i industrije i konstatovano da u drugom kvartalu napreduju sve industrijske oblasti, uključujući i prehrambenu koja je u prethodnom periodu bila u stagnaciji.

Izvoz se takođe oporavlja i beleži pozitivna kretanja, a kada je reč o nezaposlenosti, nije se ostvarila bojazan da će biti povećan broj nezaposlenih posle isteka tromesečnih mera državne pomoći – zabeležen je rast broja zaposlenih, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Kampanja „Mesec parafiskala“ startovala je sa pozivom građanima i privredi da na sajtovima jpd.rs i parafiskali.rs nominuju takse, naknade i druge neporeske dažbine koje ih najviše opterećuju, smatraju da su previsoke ili da se duplo plaćaju. Kampanja je pokrenuta u okviru Projekta za reformu neporeskih prihoda koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj .