Home » Sport » Savić: Kad smo već u finalu…

Savić: Kad smo već u finalu…

Vaterpolo reprezentacija Srbije iskoristila je Mediteranske igre u Taragoni kao dobar test pred Evropsko prvenstvo u Barseloni, koje je na programu u drugoj polovini jula.

Na startu takmičenja pobeđena je Crna Gora, potom Francuska i Portugal nisu bili dostojni protivnici, pa su se “delfini” plasirali u finale.

Za zlato će se u nedelju od 12.10 časova boriti sa Grcima.

“U Taragonu smo došli posle napornih priprema u Kranju. Uspeli smo da se osvežimo i sada nam predstoji pravo finale, sa odličnim rivalom. Najvažnije je da vidimo u kakvoj smo formi, ali kad smo već u finalu, daćemo sve što možemo u ovom trenutku da pobedimo”, rekao je selektor Dejan Savić.

Grčka je imala ozbiljne utakmice protiv Španije i Italije i “trening” sa Turskom.

“Ovo nam je najvažniji test u pripremnom periodu. Rival je odličan, uostalom, okosnicu im čine igrači Olimpijakosa, novog prvaka Evrope”, podsetio je kapiten Filip Filipović.

Od srpskih sportista medalje su u subotu osvojili veslač Marko Marjanović (srebrnu) i tekvondistkinja Ana Bajić (zlatnu).

Srbija uoči poslednjeg dana Mediteranskih igara zauzima osmo mesto sa ukupno 32 medalje – 12 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih.

Izvor: MONDO Vesti