Home » Sport » “Savo, daj ostavku”

“Savo, daj ostavku”

Zelena stranka pozvala je svog člana Savu Miloševića da podnese ostavu na mesto trenera FK Partizan. Evo šta mu poručuje predsednik stranke.

Zelena stranka smatra da bi ostavkom na mesto trenera prvog tima FK Partizan, Savo Milošević poslao poruku da fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona.

Zelena stranka smatra da Milošević “ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje FK Partizan i srpski fudbal vuku u sve dublje blato korupcije”.   

Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet ‘grobarima’ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Zelene stranke i poslanik u Skupštini Srbije Goran Čabradi.

Zelena stranka, čiji je Milošević član, naglašava da političke stranke i sportisti “među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni”.

Foto: Promo/Zelena stranka Savo Milošević potpisuje pristupnicu Zelenoj stranci

“Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost”, naveo je Čabradi, koji je, inače, jedini poslanik ove stranke u Skupštini Srbije.

Izvor: MONDO Vesti