Home » Sport » Sergej i Trinkijeri zagrljeni – saopštenje Partizana

Sergej i Trinkijeri zagrljeni – saopštenje Partizana

KK Partizan objavio saopštenje povodom fotografije glumca Sergeja Trifunovića u društvu trenera Andree Trinkijerija i članova stručnog štaba i uprave. “Ne dozvoljavamo zloupotrebu stručnog štaba u političke svrhe”, piše u saopštenju.

sergej trifunović, saša janković, miting, izbori 2017, trg republike,Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trfunović objavio je na svom Twitter nalogu fotografiju na kojoj je u društvu trenera KK Partizan Andree Trinkijerija, članova stručnog štaba i pojedinih predstavnika uprave, poput Vlade Šćepanovića, Nikole Lončara i Dragana Todorića.

Trifunović, inače veliki navijač Partizana, napisao je uz fotografiju i komentar: “Ovaj čovek (Trinkijeri) će me naterati da ponovo idem na utakmice. I hoću“.

Fotografije su odmah izazvale reakcije na društvenim mrežama, ali i isprovocirale KK Partizan da sačini saopštenje i objavi ga “u sitne sate”.

U saopštenju objavljenom na sajtu, izneta je optužba na račun Trifunovića da je “svoju navodnu ljubav prema klubu podredio svom političkom delovanju“.

EVO SAOPŠTENJA:

“Povodom pojavljivanja fotografije stručnog štaba KK Partizan sa glumcem Sergejom Trifunovićem na društvenim mrežama, a naročito povodom potonjih komentara i insinuacija koje imaju veze sa dnevno-političkim delovanjem poznatog navijača Partizana, KK Partizan ističe: 

Kao košarkaški klub, Partizan veoma ceni svakog svog navijača bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Kao sportski kolektiv od nacionalnog značaja, ponosni smo na činjenicu da ljudi najrazličitijih interesovanja i shvatanja navijaju za Partizan.

Ipak, sa velikom odlučnošću odbacujemo bilo kakvu mogućnost dovođenja kluba ili bilo koga od članova kluba u vezu sa političkim delovanjem pojedinaca koji žele da sportske i navijačke strasti stave u službu ostvarenja svojih političkih ciljeva. Sergej Trifunović, uprkos tome što je osvedočeni navijač Partizana, noćas je učinio upravo to, podredivši svoju navodnu ljubav prema klubu svom političkom delovanju!

Zloupotrebu fotografije sa članovima stručnog štaba KK Partizan, klub ne želi da dozvoli! Naš izbor je da se bavimo isključivo onim što najbolje znamo, a to je da igramo košarku”, piše u saopštenju kluba.

Odmah potom je reagovao i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, takođe na svom Twitter nalogu, koji je poručio da će “uvek da zaštiti” igrače, trenere i saradnike od “zloupotreba u dnevno-političke svrhe”.

Izvor: MONDO Vesti