Home » Srbija » Šešelj gradi na divlje, kaže ministarka Mihajlović

Šešelj gradi na divlje, kaže ministarka Mihajlović

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, izjavila je u Skupštini da je lider SRS-a, narodni poslanik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj prekršio Zakon o planiranju i izgradnji i propise protiv korupcije.

šešelj, seselj, vojislav šešelj,Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Šešelj je srpske zakone prekršio tako što nadležnim organima nije prijavio građevinske radove na kući u Hrtkovcima, koju je nedavno kupio.

“Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole. Ali Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove da prijavi opštini i da za to dobije dozvolu. To je krivično delo”, istakla je Mihajlovićeva, pokazujući fotografije kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Ona je istakla i da je lider SRS-a kupovinu ove kuće trebalo da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što nije uradio, pošto tvrdi da se ova stranka “zalaže sa čast i poštenje, a na drugoj strani krši zakone”, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izvor: MONDO Vesti