Home » Srbija » Skandal na Kosovu zbog seksa s maloletnicom

Skandal na Kosovu zbog seksa s maloletnicom

Opozicione stranke u Skupštini Kosova tražile su održavanje vanredne sednice parlamenta povodom slučaja seksualnog zlostavljanja maloletnice iz Glogovca.

kosovo policijaFoto: Mondo/Goran Sivački

Prištinski mediji pišu da su zbog sumnje da su zlostavljali maloletnicu u pritvoru profesor Škeljzen Djekaj i policajac Veselj Veselji.

Policijski inspektorat Kosova objavio da je uhapsio Veseljija (50), koji je zamenik šefa istrage u policijskoj stanici u Glogovcu, jer se sumnja da je više od dve godine imao seksualne odnose i zlostavljao maloletnicu mlađu od 16 godina, koja je došla u policiju da prijavi da je seksualno zlostavlja njen profesor.

Portal Insajderi je javio da sumnja se da je Veselji naterao maloletnicu na abortus koji je izvršen u ordinaciji jednog ginekologa u Prištini.

U odbranu ginekologa danas je izašlo Udruženje ginekologa Kosova koje tvrdi da je abortus izvršen na osnovu zakonskih odrebi i da je u vremenu abortusa devojka imala više od 18 godina.

Taj događaj je izazvao brojne reakcije na Kosovu, a reagovali su i najviši zvaničnici.

U osnovnim sudu u Prištini je počelo ročišta po zahtevu Osnovnog tužilaštva za određivanje mere pritvora osumnjičenom policajcu, dok je profesoru Djekaju određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Vanrednu sednicu kosovske skupštine tražile su opozicione stranke Demokratski savez Kosova, Samoopredelenje i Alternativa.

Izvor: MONDO Vesti