Skoro 20.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Skoro 20.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima

Skoro 20.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima

Tokom jučerašnje akcije besplatnih preventivnih pregleda 19.792 građana je obavilo pregled u nekoj od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Svi građani, i oni bez kartice zdravstvenog osiguranja, danas su bili u prilici da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a dame su mogle da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, i mamografske preglede.

 

ultrazvuk, lekar, doktor, pregled

Tanjug (Dušan Aničić)

Današnja akcija je 11. po redu, a veliko interesovanje i masovan odziv najbolja su potvrda da su građani Srbije prepoznali značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upravo to, kao i nekoliko hiljada građana Srbije kod kojih je prilikom pregleda otkriveno i preventirano neko od ozbiljnih oboljenja, cilj su ove akcije Ministarstva zdravlja, koje će sa aktivnostima usmerenim ka prevenciji nastaviti i u narednom periodu, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug