Home » Srbija » Skup podrške “Jutki” u Brusu, ima i žena (FOTO)

Skup podrške “Jutki” u Brusu, ima i žena (FOTO)

Milutin Jeličić-Jutka, optužen za seksualno zlostavljanje nekoliko žena u Brusu, kojima je obećao posao, pa ih potom maltretirao i uznemiravao, podneo je ostavku na mesto predsednika Opštine Brus.

Jeličić se povukao sa funkcije početkom marta, obrazlažući tu odluku time da se njegov slučaj “koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića” i za “urušavanje Srpske napredne stranke”, čiji je Jeličić član, a Vučić predsednik.

U međuvremenu, opozicioni Savez za Srbiju zatražio je informaciju o tome da li je Jeličić zaista podneo ostavku ili će napraviti protestni skup u Brusu.

Predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić izjavio je danas za Radio slobodna Evropa (RSE) da je primio ostavku Milutina Jeličića Jutke, a da će ona biti razmatrana na opštinskoj sednici “u dogledno vreme”.

“To sigurno neće biti za tri ili dva meseca, ali sigurno će da bude u dogledno vreme. Ja ne mogu danas da zakažem Skupštinu. Moram da se konsultujem sa šefovima odborničkih grupa, pa kada sve to bude završeno, u neko dogledno vreme će se desiti”, rekao je Panić za RSE.

A danas je u Brusu grupa građana organizovala skup podrške Jeličiću, na kojem je bilo i žena.

Brus, protest u Brusu, Jutka, Milutin Jeličić JutkaFoto: MONDO

Izvor: MONDO Vesti