Šljivovica na poklon za Vučića i Trampa, predsedniku i parcela u Pranjanima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Šljivovica na poklon za Vučića i Trampa, predsedniku i parcela u Pranjanima

Šljivovica na poklon za Vučića i Trampa, predsedniku i parcela u Pranjanima

Rodoljub Janković, koji je lično svedočio akciji spasavanja američkih vojnika, objavio je da će meštani Pranjana Vučiću pokloniti parcelu da tu, kako je rekao, uživa sa svojom porodicom.

On se posebno zahvalio predsedniku Vučiću za sve što je učinio za ovaj kraj, rekavši da je pomogao selo.

„Meštani su odlučili da predsedniku Vučiću poklone jednu parcelu pranjanske zemlje, razorene rovovima i zalivene gnojem i krvlju seljaka Ravnogoraca“, kazao je Janković na ceremoniji u Pranjanima.

Dodao je da su Pranjanci, zahvaljujući predsedniku „dobili krila, ponos i čast“.

Vučiću je poklonio i flašu rakije, koju je uručio i ambasadoru SAD, sa molbom da je preda američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Janković je kazao da su takvom rakijom lečili, hrabrili američke vojnike, a poklon predsedniku SAD je njegova poruka da američki i srpski narod moraju biti prijatelji.

„Parcelu u Pranjanima ustupiću, za meštane“

Predsednik Srbije najavio je da će parcelu koju je dobio na poklon od meštana Pranjana ustupiti, za razvoj tog mesta i na dobrobit meštana.

„Videću kako da tu parcelu da iskoristimo za mestane Pranjana, nije to za mene“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Predsednik se našalio da će sa Trampom popiti šljivovicu kada predsednik SAD dođe u Beograd, ako je Tramp ne popije.

Vučić je, na Galovića polju u Pranjanima, na obeležavanju 76. godina od Misije Halijard, rekao da je uveren da će Tramp posetiti Srbiju i da će imati priliku da probaju najbolju „šiljovicu prepečenicu“.

Izvor: rts.rs