Sneg otežava saobraćaj – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Sneg otežava saobraćaj

Sneg otežava saobraćaj

U celoj Srbiji jutros pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavinama i na putevima u nižim predelima može biti snega na kolovozu, što dodatno otežava već zimske uslove vožnje. Stanje na srednjebanatskim putevima je redovno. Zimske službe su odmah reagovale, i na putevima nema snega. Trenutno su samo vlažni kolovozi. Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali na njima ima snega na kolovozu do pet cm, pa je, pored dobrih zimskih guma, obavezna upotreba lanaca, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

 

saobracaj, sneg, automobil

Tanjug (Dušan Aničić)

 

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila na izlaz iz zemlje čekaju više sati – na Batrovcima devet sati, na Šidu šest, na Horgošu četiri i na Kelebiji oko tri sata.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Rume, Užica, Valjeva, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Rume, Užica, Valjeva, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požege, Rume, Užica, Vranja, Zaječara.

Izvot: Tanjug