“Sramno ponašanje opozicije, životi dece nemaju cenu” – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » “Sramno ponašanje opozicije, životi dece nemaju cenu”

“Sramno ponašanje opozicije, životi dece nemaju cenu”

Životi dece i njihovo odrastanje u bezbednom, nenasilnom društvu prioritet su Vlade Srbije, ali trebalo bi da budu i najvažnije pitanje svakog čoveka, izjavila je potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

zorana mihajlović, zorana, sns Foto: Mondo/Goran Sivački

Ona je navela da se opozicija i njihovi lideri i po ovom pitanju, nažalost, vode samo svojim ličnim interesima.

Ona kaže da opozicija i njihovi lideri zaboravljaju na dobrobit građana koje bi želeli da predstavljaju.

Komentarišući odluku opozicionih lidera da bojkotuju rad Skupštine Srbije u danima kada se raspravlja o veoma važnom zakonu kojim se pooštravaju kazne za ubice i silovatelje dece, Mihajlović je istakla da je takvo ponašanje sramno i za svaku osudu.

“Navikli smo od opozicije da se ponaša nekorektno i na štetu građana. Ali nisam mogla ni da zamislim da, kada su životi dece u pitanju, mogu da dozvole sebi ovakvo ponašanje. Ne samo da se ponašaju neodgovorno, nego pokazuju duboko nepoštovanje prema građanima svoje zemlje. Životi naše dece nemaju cenu i ne smeju biti predmet prepucavanja i političkih potkusurivanja. I zato im poručujem: Dozovite se pameti!”, izjavila je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju, ona je istakla da bi svaka normalna osoba, bilo da je roditelj ili ne, po ovom pitanju, ostavila po strani svoje interese, te da za postupke opozicije, koja bi se važnim pitanjima za ovu zemlju bavila iz šatora, nema opravdanja.

“Opozicija je još jednom pokazala da su joj važni samo lični politički interesi, ali ne i dobrobit građana, pa čak ni dobrobit dece”, rekla je Mihajlović.

Izmenama Krivičnog zakonika predviđeno je ukidanje kazne zatvora od 30 do 40 godina i uvođenje doživotne kazne zatvora za najteža krivična dela.

Prema rečima ministarke pravde Nele Kuburović, doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je bio predlog inicijative koju je pokrenula Fondacija Tijana Jurić.

Doživotna kazna zatvora predviđena je i za dela ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanja radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, terorizma i druga.

Uslovni otpust nije moguć za one koji su osuđeni zbog ubistva dece trudnica i nemoćnih lica.

Izvor: MONDO Vesti