Srbija protiv Austrije počinje takmičenje u Dejvis Kupu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Srbija protiv Austrije počinje takmičenje u Dejvis Kupu

Srbija protiv Austrije počinje takmičenje u Dejvis Kupu

Od trijumfa u finalu Dejvis Kupa 2010. godine protiv Francuske, Srbija u ovom takmičenju gotovo uvek ima najviše ambicije – doduše, od tada, nikada ostvarene.

Pre dve godine, Troicki (od decembra prošle godine selektor) i Đoković (i dalje prvi reket sveta i prva zvezda srpskog i globalnog tenisa) poraženi su kao dubl u četvrtfinalu od ruskog para Rubljov-Kačanov u Španiji.

Prošle godine Dejvis Kupa nije bilo, ove godine takmičenje se vratilo – a sa njim i ambicije srpskog izabranog tima.

„Imamo veliku želju da naš boravak ovde učinimo uspešnim. Hemija u timu je fantastična, što je jako važno za uspeh. Imamo veliku želju da igramo što je bolje moguće za našu zemlju i jedan za drugoga“, rekao je Đoković na konferenciji za medije uoči starta takmičenja.

Nakon duela sa Austrijom, Srbija igra protiv Nemačke u grupi F.

U četvrtfinalu Srbiju bi očekivao protivnik iz grupe C, u kojoj su Francuska, Velika Britanija i Češka. Francuska je sa 2:1 na startu bila bolja od Češke.

Đoković, koji pored svog imena ima niz od 15 uzastopnih Dejvis Kup pobeda u singlu, neće igrati protiv najjačih tenisera iz dve zemlje. Dominik Tim i Aleksandar Zverev nisu u timovima Austrije i Nemačke i deluje da je Đoković svakako jasan favorit protiv bilo koga drugog ko će se naći preko puta njega.

Zbog novih kovid mera publike neće biti u Inzbruku, što za Srbiju svakako predstavlja neku vrstu problema, imajući u vidu da se očekivao veliki broj srpskih navijača na tribinama.

„Ništa nas neće odvratiti od cilja, iako će nam faliti navijači. Naš cilj je plasman u Madrid (gde se igraju polufinala i finale)“, rekao je Đoković.

Izvor: rts.rs

Arhive