Home » Sport » Srpkinje “počistile” i Koreju za kraj

Srpkinje “počistile” i Koreju za kraj

Odbojkašice Srbije trijumfalno su okončale ligaški deo prvog izdanja Lige nacija i na završnom turniru u Nanđingu igraće u grupi sa SAD i Turskom.

odbojkaFoto: MN Press

Srpske odbojkašice maksimalnim učinkom završile su poslednjih turnir Lige nacija u premijernom izdanju tog takmičenja.

U Santa Feu upisale su sve tri pobede, jer su posle selekcija SAD i Argentine nadigrale i tim Južne Koreje rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:10, 25:11.

Zahvaljujući pobedi, i porazu Brazila u duelu sa Italijom, Srbija je zauzela drugo mesto posle pet odigranih turnira sa skorom od 12 pobeda i tri poraza.

Na završnom turniru u Nanđingu, koji je na programu od 27. juna do 1. jula, igraće u grupi sa selekcijama SAD, koja je zauzela prvo mesto i petoplasiranom Turskom, dok će u drugoj grupi biti domaćin Kina, Brazil i Holandija.

Na poslednjem meču u Santa Feu Branko Kovačević, pomoćnik selektora Zorana Terzića, koji nije ni doputovao u Argentinu, ukazao je šansu igračicama koje su na prethodnim duelima ima manje minutažu.

Bez Tijane Bošković, Stefane Veljković, Ane Antonijević i Silvije Popović, koje nisu ni bile u sastavu za poslednji turnir, a i bez pomoći povređenih Brankice Mihajlović i Mine Popović, u srpskom timu istakle su se Ana Bjelica sa 13 osvojenih poena, a Maja Aleksić i Jelena Blagojević upisale su po 10.

Kod Južne Koreje najbolja je bila Đajeong Li sa 10 osvojenih poena.

Izvor: MONDO Vesti