Home » Srbija » Srpska lista o Trepči: Mrtvo slovo na papiru!

Srpska lista o Trepči: Mrtvo slovo na papiru!

Statut Rudarskog kombinata Trepča, koji je sinoć usvojila kosovska skupština, “ostaće mrtvo slovo na papiru sa nadležnošću do reke Ibar (kao i dosad)”, izjavio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić.

goran rakićFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

“Koliko god se albanski lideri trudili da politikom svršenog čina ugrožavaju opstanak srpskog naroda, pa nakon uvođenja taksi usvajaju i odluke kojima žele da otmu Trepču od srpskog naroda, Srbi i Srbija to neće dozvoliti”, navodi se u saopštenju.

Rakić je podsetio da su decenijama generacije Srba, kako sa Kosova i Metohije, tako i iz centralne Srbije, izdvajale ogroman novac kako bi se izgradila “Trepča”, i ako neko misli da ćemo mi to pokloniti, ili da će nam se tek tako oduzeti, grdno se vara.

“Ovaj statut koji je pisao jednonacionalni odbor, u kome nije bilo Srba, a kojim se pokušava oteti Trepča, koja je privredno srce opstanka našeg naroda, će ostati mrtvo slovo na papiru sa nadležnošću do reke Ibar”, navodi se u saopštenju.

Rakić je pozvao međunarodnu zajednicu, koja promoviše zaštitu prava svojine, da jasno poruči svojim pulenima da otimanje “Trepče” nije korak koji će naići na razumevanje Srba i Srbije.

Izvor: MONDO Vesti