Srpski derbi na turniru u Beču, na terenu i Lajović – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Srpski derbi na turniru u Beču, na terenu i Lajović

Srpski derbi na turniru u Beču, na terenu i Lajović

Odlukom žreba Novak Đoković se posle 13 godina vraća na turnir u Beču duelom sa zemljakom i prijateljem Filipom Krajinovićem i taj srpski derbi će obeležiti prvo kolo turnira.

Prvi teniser Srbije i sveta Novak Đoković i trideseti na svetskoj listi, a trenutno treći u Srbiji, Filip Krajinović u ovoj godini imali su dva duela i rezultat je nerešen 1:1 u pobedama. 

Pobednik ovog duela sastaće se sa Hrvatom Bornom Ćoroćem, trenutno 24. igračem na listi, koji je u prvom kolu nadigrao Tejlora Frica sa 2:0 (6:4;6:4).

Početak meča Đokovića i Krajinovića se očekuje oko 15.30, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Oko pola sata kasnije na teren će izaći i treći naš predstavnik Dušan Lajović koji se u prvom kolu sastaje sa „srećnim gubitnikom“ Lorencom Sonegom.

Žreb je prvobitno odlučio da Lajovićev suparnik bude Dijego Švarcman koji je šrošle godine igrao u finalu ovog turnira, ali je Argentinac juče otkazao učešće pa je na njegovo mesto došao Lorenco Sonego koji je trenutno 42. na listi tenisera.

I Lajović, koji je trenutno na 26. poziciji, i Sonego su do sada dva puta odmeravali snage, a rezultat je nerešen.

Izvor: rts.rs