Home » Sport » Srpski klubovi: Nećemo ni blizu Splita!

Srpski klubovi: Nećemo ni blizu Splita!

U Kući vaterpola u sredu je održan sastanak rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova, učesnika Regionalne vaterpolo lige, a to su Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo.

Glavni zaključak u svetlu napada na vaterpoliste Zvezde u subotu na splitskoj rivi, jeste da srpski klubovi do kraja ove sezone ne žele da gostuju u Splitu, ni u mestima koja su od tog grada u Dalmaciji udaljena manje od 200 kilometara.

Članovima Upravnog odbora Regionalne lige i Povereništvu za takmičenje upućen je dopis koji prenosimo u celini.

“Poštovani sportski prijatelji,

Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. februara 2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena zvezda, gde su hladnim oružjem, od strane grupe huligana, napadnuti sportisti VK Crvena zvezda.

Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim, rukovodstvo VSS održalo je sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake.

Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL, da do kraja tekuće sezone iz bezbednosnih razloga ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i borilištima udaljenim manje od 200 kilometara od Splita.

Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, učesnici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na pomenutom području izmeste, kako bi na taj način završili već započeto takmičenje.

Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara”.

Do kraja takmičenja u A1 ligi, odnosno do početka plej-ofa, treba da se odigra još pet kola, kao i odloženi meč 12. kola između Mornara i Zvezde.

Izvor: MONDO Vesti