Stanovi za izbegličke porodice u Žabarima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Stanovi za izbegličke porodice u Žabarima

Stanovi za izbegličke porodice u Žabarima

Ukupno 12 stanova izgrađeno je u okviru Potprojekta pet Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Regionalni stambeni program je zajednički projekat Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a za cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbeličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator. Mnoge zemlje su i pojedinačno dale svoj doprinos ovom fondu.

Na dodeli ključeva govorio je i ministar Ivica Dačić koji je predsedavajući Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Srbije. 

„I danas se osećaju užasne posledice ratnih sukoba na tlu bivše Jugoslavije – to vi najbolje znate. Zato je najveći cilj svih nas u Vladi Republike Srbije očuvanje mira, kao i rad na dobrobiti svih naših građana, posebno onih delova društva koji su najugroženiji“, kaže Dačić.

Kao prioritet dodaje i ulazak Srbije u Evropsku uniju.

„Mi smo veoma posvećeni tom putu, a Regionalni stambeni program je jedan od lepih dokaza naše višegodišnje i stabilne saradnje, koja će se kao primer koristiti i u nekim drugim delovima sveta“, zaključuje Dačić.

Izvor: rts.rs