Home » Srbija » Stefanović odgovorio Haradinaju: Ni ne pomišljaj!

Stefanović odgovorio Haradinaju: Ni ne pomišljaj!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas Ramušu Haradinaju da ni ne pomišlja na neku nasilnu akciju protiv Srba na Kosovu i Metohijim, jer će Srbija znati da odgovori.

Nebojša Stefanović, StefanovićFoto: Mondo/Goran Sivački

“Od pretnji Ramuša Haradinaja nije se uplašio ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ni bilo ko od nas. Poručujem mu da ne pomišlja na nasilje, niti neke ofanzivne akcije protiv Srba na Kosovu i Metohiji, jer ćemo na to znati da odgovorimo“, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On je to rekao povodom ranije izjave premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da će “vojska Kosova” biti “i na severu ako je granica ugrožena”.

“Jasna je Hardinajeva nervoza, jer je ‘obećao’ Vučiću da će ga srušiti na ulici još pre dva meseca, ali se to ipak nije dogodilo”, dodao je Stefanović.

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da nema komentar na izjavu Haradinaja koji je rekao da “ko takne granicu, vojska će biti tamo”.

“Uvažavanje američkih saveta pokazuje jasno naš pravi put kao društvo, svaka druga tvrdoglavost je na pogrešnoj strani istorije”, rekao je Tači.

On je kazao i da je razmena teritorija sa Srbijom loš posao koji neće dozvoliti i dodao da bi promena Ustava otvorila mogućnost za pripajanje takozvane Preševske doline Kosovu kroz korekciju granica.

Prema njegovim rečima, promena Ustava nije “kraj sveta” i podsetio da se to desilo četiri puta za vreme

Pročitajte još:

Izvor: MONDO Vesti