Stojković: Privilegija je biti selektor Srbije; Tadić: Kad smo složni sve je moguće – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Stojković: Privilegija je biti selektor Srbije; Tadić: Kad smo složni sve je moguće

Stojković: Privilegija je biti selektor Srbije; Tadić: Kad smo složni sve je moguće

„Ova godina je bila uspešna za fudbal, reprezentativni i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal“, počeo je Stojković, koji je potom zahvalio Fudbalskom savezu Srbije što je dobio poverenje da bude selektor.

„Hvala FSS na čelu sa Bjekovićem, za dve stvari. Prva što ste me postavili ovde i dali poverenje da brinem o rezultatima selekcije i druga na podršci od prvog dana, od početka marta do poslednje utakmice u Lisabonu.“

“ Svaki trener bi mogao da poželi ovako nešto što sam ja. Imamo sve preduslove da uspešno obavljamo ovaj posao“, rekao je Stojković i dodao da „orlovi“ imaju i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Hvala mu na više nego iskrenoj podršci. Osetio sam to kao selektor, isto kao i igrači i ceo FSS. Zahvaljujem mu na tome, jer kada vas prvi čovek podržava i veruje u projekat osećate se lagodnije da nastavite da radite započet posao.“

„Ta podrška nije samo na priči. Imali smo prilike da je vidimo. Verujemo da ćemo nastaviti da našu naciju činimo srećnom i zadovoljnom“, dodao je Stojković i ukazao na važnost izgradnje stadiona.

„Nacionalni stadion toliko iščekujemo i desiće se. To će biti lepo za srpski fudbal, Beograd i Srbiju. Svi jedva čekamo da se završi. Stadion da bude beogradska lepotica, da ljudi uživaju na njemu“, zaključio je Stojković, čestitajući Crvenoj zvezdi i Partizanu na uspesima u Evropi.

 Tadić: Kad smo složni sve je moguće

Kapiten Ajaksa i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić primio je Zlatnu loptu Fudbalskog saveza na svečanosti u Hajatu.

„Stvarno lepa godina za mene na timskom i individualnom planu. Titule, Liga šampiona i ono što je najbitnije za mene plasman na Mundijal. Najveću zahvalnost dugujem vama, misteru Stojkoviću. Najbolji primer šta se desi kad stvar u svoje ruke uzmu kreativni i inteligentni ljudi“, rekao je Tadić.

On je potom zahvalio saigračima, jer bez njih ne bi bilo ni njegove nagrade.

„Najvažnija stvar je sloga. Kad smo složni, možemo sve. Tako je i u ovoj zemlji kad smo svi složni, sve je moguće i zbog toga moramo da se držimo zajedno“, zaključio je Tadić.   

Izvor: rts.rs