Home » Srbija » Sudar na rampi: Uhapšen vozač Zorana Babića

Sudar na rampi: Uhapšen vozač Zorana Babića

U teškoj nesreća poginula je jedna žena, a direktor Koridora Srbije Zoran Babić je teško povređen, kao i putnica M. A., sestra nastradale žene, dok su vozač “opela” S. A., vozač “pasata” S. S. (64) i D. S. lakše povređeni.

Babićevom vozaču određeno je zadržavanje do 48 časova i nalazi se u KP zavodu u Nišu odakle će sutra biti priveden na saslušanje.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov izjavio je danas da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču  D.S. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče izazvao saobraćajnu nezgodu na naplatnoj stanici Doljevac.

Arsov je objasnio da se nesreća desila kada se vozilo marke “škoda”, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo “opel astra”, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

Izvor: Tanjug

“Od siline udara ‘opel astra’ se pomerila napred i udarila u vozilo ‘folksvagen pasat’, koje je takođe bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu“, rekao je Arsov, a saopštio MUP.

Prema njegovim rečima istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo “škoda” kretalo u trenutku saobraćajne nezgode. 

Izvor: MONDO Vesti