Sutra počinju Sretenjske svečanosti – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Sutra počinju Sretenjske svečanosti

Sutra počinju Sretenjske svečanosti

 FOTO TANJUG / Filip Kraincanic

 

Sutra u Aranđelovcu počinju Sretenjske svečanosti,  manifestacija kojom se obeležava Dan državnosti Srbije i 215 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka u Orašcu. U 11 časova u Porti Bukovičke crkve biće položeni venci ustanicima i proti Atanasiju Bukovičkom, u 16 časova u Muzeju „Prvi srpski ustanak“ u Orašcu je otvaranje izložbe „Zbor u Orašcu i Prvi srpski ustanak“ a u 19 sati u Narodnoj biblioteci je književno veče posvećeno Draganu Hamoviću, laureatu Nagrade „Odzivi Filipu Višnjiću“ za 2019.godinu.

U četvrtak u Osnovnoj školi „Prvi srpski ustanak“ u 17 časova biće upriličena učenička priredba povodom Dana škole, a od 18 sati u Domu kulture u Orašcu posetioci će imati priliku da pogledaju pozorišnu predstavu. Istog dana u Dvorani park u 19 sati je svečana Sretenjska akademija uz muzičko scenski prikaz „Poslednja kneževa večera“.

Centralni deo manifestacije je u petak, 15.februara, u 11 časova u Marićevića jaruzi uz prigodan kulturno –umetnički program, kome će prethoditi svečana arhijerejska liturgija koja će biti služena od 9 sati u crkvi u Orašcu. U 19 sati u Domu kulture u Orašcu je koncert Kulturno – umetničkih društava.

Obeležavanju državnog praznika Sretenje i ove godine priključuje se Šah klub Aranđelovac tradicionalnim šahovskim turnirom koji će biti održan u prostorijama kluba u Sportskom centru „Šumadija“ u subotu u 11 časova.