Svetski dan dece obolele od raka „I ja se borim“ u četvrtak na gradskom trgu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Svetski dan dece obolele od raka „I ja se borim“ u četvrtak na gradskom trgu

Svetski dan dece obolele od raka „I ja se borim“ u četvrtak na gradskom trgu

 

Humanitarni skup „I ja se borim“ povodom Svetskog dana dece obolele od raka, održaće se u Aranđelovcu u četvrtak, 15. februara, na gradskom trgu od 12 časova.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. Događaji istim povodom, održavaju se istog dana u još 40 gradova.

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

Krajem prošle godine NURDOR je otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, i njen završetak očekuje se sredinom marta meseca 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja,

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.