SzS pozvao tužiteljku Dolovac da radi svoj posao ili podnese ostavku – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » SzS pozvao tužiteljku Dolovac da radi svoj posao ili podnese ostavku

SzS pozvao tužiteljku Dolovac da radi svoj posao ili podnese ostavku

BEOGRAD – Lideri opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) pozvali su u sredu Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da radi svoj posao, ili da podnese ostavku. Na skupu ispred Tužilaštva u Nemanjinoj ulici u Beogradu, predsedavajući SzS Janko Veselinović je objasnio da su se okupili bas na tom mestu zato to imaju dilemu da li Dolovac dolazi na posao, s obzirom da se njene aktivnosti ne vide.

Tom prilikom, predstavnici Saveza za Srbiju su na vrata Republičkoj javnog tužilaštva zalepili fotografije uzbunjavača iz Krušika Aleksandra Obradovića, kao i sliku Zagorke Dolovac, na kojoj piše – “Nema slike, nema tona”.

“Dolovac kao RJT ne radi svoj posao i ne samo to, u poslednje vreme pokreće postupke protiv onih koji ukazuju na kršenje zakona, kao što je uzbunjivač Aleksandar Obradović”, ocenio je Veselinović i pozvao Dolovac i Tužilaštvo da puste uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića iz kućnog pritvora i pokrenu postupak protiv onih na koje je on ukazao.

Veselinović je pitao i da li je Dolovac zarobljena i ko ju je zarobio:

“Došli smo da odblokiramo RJT i Dolovac. Da li je nju zarobio Aleksandar Vučić ili neka kriminalna grupa”, upitao je Veselinović i podsetio na slučajeve u kojima tužiteljka nije reagovala – od Beograda na vodi i rušenja u Sava mali, do afera koje su povezane sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Ovaj skup, poručili su predstavnici SzS je poslednja opomena da Zagorka Dolovac mora da poštuje Ustav i zakone, a ne da štiti one koji ih krše.

Izvor: Glas Amerike