Tači: Moja misija je da priključim Preševo, Bujanovac i Medveđu Kosovu bez promene granica – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Tači: Moja misija je da priključim Preševo, Bujanovac i Medveđu Kosovu bez promene granica

Tači: Moja misija je da priključim Preševo, Bujanovac i Medveđu Kosovu bez promene granica

Hašim Tači je naveo da je svaka izjava da se na sastanku u Vašingtonu razgovaralo o granicama neutemeljena, i da je njome stvorena konfuzija u javnom mnjenju.

„Ko god da ju je preneo neutemeljena je. Oni hoće da stvore konfuziju u javnom mišljenju. Sastanak u Vašingtonu bio je dobra volja, nova prilika koju su stvorile SAD, za obe zemlje, da se fokusiraju na ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta i evropsku budućnost“, rekao je Tači na konferenciji za novinare nakon sastanaka sa predsednicima stranaka zastupljenih u kosovskoj skupštini.

Precizirao je da na sastanku sa Vučićem nije razmatrana suština, ali „da je postojala spremnost za normalizaciju međudržavnih odnosa koja bi dovela do zaključenja obostranog priznavanja“.

„Svako rešenje koje se može postići biće postignuto u okviru Ustava Kosova“, rekao je Tači.

Sastanci u Vašingtonu koje je imao prošle nedelje bili su glavna tema Hašima Tačija u odvojenim susretima sa Isom Mustafom, Kadri Veseljijem, Ramušom Haradinajem, predstavnicima Srpske liste, Bedžetom Pacolijem i drugima u Prištini.

Jedini koji je pozvan, a nije došao, bio je premijer Aljbin Kurti. Rekao je da će se sa Tačijem sastati kada bude završio konsultacije sa stranačkim liderima.

Izvor: rts.rs