Home » Sport » Terzić zabrinut: Devojke, gde vam je energija?

Terzić zabrinut: Devojke, gde vam je energija?

“Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za F6 ne može da mi bude jasno da odigramo poslednja dva meča bez energije. Teško je da posle takve dve utakmice igramo protiv najboljih svetskih ekipa u na visokom nivou…”, poručuje selektor

zoran terzićFoto: MN Press

Odbojkašice Srbije posle sedam pobeda u nizu, bez izgubljenog seta, u finišu druge faze Svetskog prvenstva u Japanu pretrpele su dva poraza. Posle izgubljenog meča od Japana, ubedljivo su bolje bile i Holanđanke (3:0).

Srbija je od ubedljivog prvog mesta u grupi E došla do trećeg, poslednjeg koje vodi u završnicu u kojoj će se nadmetati šest najboljih reprezentacija.

Selektor Zoran Terzić, koji na poslednja dva meča nije mogao da računa na pomoć Tijane Bošković, zabrinut je za igru svog tima, u kojoj, prvenstveno, nije bilo energije.

“Poslednje dve utakmice odigrali smo slično, s tim što je na meču protiv Holandije bilo još lošije nego protiv Japana.Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za F6 ne može da mi bude jasno da odigramo bez energije. Teško je da posle takve dve utakmice igramo protiv najboljih ekipa na svetu na visokom nivou…Trebalo je da devojke to znaju, upozoravali smo ih, ali evidentno nismo uspeli u tome. Najmanji je problem izgubiti od Holandije, to je vrhunska ekipa, ali ne na ovaj način. Videlo se da ni u jednom elementu nismo mogli da im pariramo, pre svega kada je reč o energiji i motivaciji, rekao je Terzić.

Treća faza igraće se od nedelje do utorka i selektor Srbije nada se da će igračice promeniti mišljenje i pristup do početka “Fajnal siksa”.

Nadam se da ćemo moći neke stvari da prevaziđemo, u glavi pre svega, i da u tu treću fazu krenemo kao nešto novo, da zaboravimo sve što je bilo – i sedam pobeda u nizu i dva poslednja poraza, da se od starta borimo za svaki poen, za svaku utakmicu, da pružimo maksimum, i iako uspemo u tome nadam se da će biti i rezultata“, naveo je Terzić.

Iskusna Maja Ognjenović takođe veruje da će Srbija u duelima koje slede pokazati igrukakva je ih je krasila u prvom delu šampionata.

“Izgubile smo energiju koja nas je krasila na početku prvenstva. Nadam se da ćemo uspeti da je povratimo u ovoj trećoj fazi koja sleduje. Dobili smo sedam mečeva u nizu, pre dva poslednja poraza i mislim da bismo morali da budemo zadovoljni. Sada ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo za predstojeće mečeve”, rekla je Maja Ognjenović.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Izvor: MONDO Vesti