Home » Sport » Tomić: Da spustimo Galatu ispod 86 poena

Tomić: Da spustimo Galatu ispod 86 poena

Crvena zvezda mts spremna je da se vrati pobedama u Evrokupu.

Ekipa Milana Tomića izgubila je prošle nedelje na gostovanju Breši i vratila se kući sa prvim i zasad jedinim porazom od kada se ovaj sastav crveno-belih okupio.

Naredni meč Zvezda će igrati protiv Galatasaraja, koji u utorak dolazi u “Pionir” sa skorom 2-2 i o čijim je kvalitetima Tomić govorio u najavi utakmice.

“Galatasaraj je dobra ekipa, sa dosta igrača koji imaju talenta u napadu, poput (Taja) Vebstera i (Arona) Harisona. (Zek) Ogust koji je igrao u Panatinaikosu je dobar centar. Kvalitetan su tim, da ne nabrajam ceo njihov roster”, rekao je šef struke Zvezde u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

“Daju u proseku 85,6 poena i moramo da spustimo tih 86 poena, da bismo mogli da dobijemo”, rekao je Tomić i naglasio da će igrači Galatasaraja biti skoncentrisani i da će “uraditi posao kako treba”, dodao je on.

Tomić je rekao da će akcenat ipak biti na timski pristup Galate, u čijim redovima igraju i košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije, poput dugogodišnjeg krilnog centra Cedevite Marka Arapovića i nekadašnjeg beka Partizana Jake Klobučara.

U savremenoj košarci nema igrača koji kao u moje vreme mogu da daju 45-50 poena. Danas se više igra timski i ne bih hteo da izdvajam nikoga. Moramo da igramo kao tim i tako da pobeđujemo“.

Košarkaški klubovi Crvena zvezda mts i Galatasaraj praktično kroz čitavu deceniju imaju značajno rivalstvo, koje je od ubistva Marka Ivkovića pred “Abdi Ipekčijem” ipak za mnoge i više od sporta.

Tako će biti i ovog utorka, kada će navijačka grupa “Delije Sever” prekinuti bojkot utakmica košarkaškog kluba i ponovo doći u dvoranu “Aleksandar Nikolić”, u znak sećanja na Ivkovića, navijača Zvezde koji je izgubio život u napadu pristalica Galatasaraja u jesen 2014.

S obzirom na tragediju koja prati priču o ovim duelima, trener crveno-belih Milan Tomić održao je sastanak sa svojim igračima iz inostranstva i objasnio im težinu koju ovo rivalstvo ima za navijače.

Objasnio sam strancima kakva je to utakmica i šta se očekuje, upoznati su sa tim. Znaju to od juče. I spremni su“, rekao je šef struke crveno-belih o meču koji će početi u utorak u 19 časova.

Izvor: MONDO Vesti