Home » Sport » Tomić “presekao”: Ne igraju Odžo, Faje i Rivers

Tomić “presekao”: Ne igraju Odžo, Faje i Rivers

Dugo je vladala neizvesnost oko sastava Crvene zvezde za završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Znalo se da crveno-beli imaju dvojicu stranaca više nego što dozvoljavaju propisi Košarkaškog saveza Srbije, a toj cifri su pre nekoliko dana dodali Kej Sija Riversa, pa se šef stručnog štaba Milan Tomić našao na još većim mukama.

Iako je u medijima bilo spekulacija da će Majkl Odžo dobiti državljanstvo Srbije, kao i bek Partizana Markus Pejdž, to se na kraju nije dogodilo.

Tako će Amerikanac rođen u Nigeriji, zajedno sa novopridošlim Riversom i Senegalcem Mohamedom Fajeom propustiti borbe za drugi trofej u sezoni 2018/19, posle ABA Superkupa.

Na zvaničnom sajtu Zvezde, saopšteno je da će na Kupu nastupiti sledećih 12 igrača: Džo Reglend, Filip Čović, Marko Kešelj, Stratos Perperoglu, Dejan Davidovac, Nemanja Nenadić, Branko Lazić, Bili Beron, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Aleksa Radanov, Maik Cirbes.

Crveno-beli u petak od 19.30 igraju protiv Dinamika, a u eventualnom polufinalu sastali bi se sa Megom ili čačanskim Borcem.

U drugom delu “kostura” parovi su FMP – Sveti Đorđe i Partizan – Novi Pazar.

Crno-beli bi na Kupu trebalo da nastupe bez reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Gegića, dok je Amerikanac Markus Pejdž navodno dobio srpske papire i status domaćeg igrača, o čemu klub nije izdao nikakvo saopštenje.

Tim potezom bilo bi omogućeno da mesta četvorice stranaca zauzmu Aleks Renfro, Aleksej Nikolić, Bandža Si i Džok Lendejl.

Podsećamo da je prošle sezone u finalu Kupa Partizan pobedio Zvezdu rezultatom 81:75.

Izvor: MONDO Vesti